
I lördags åt vi på Restaurang Gastro, och på schemat stod Avsmakningsmenyn, närmare bestämt:
* Kristiansund - Råmarinerad pilgrimsmussla från Kristiansund, betor från Kullabygden, fryst äpple, rom av burfångad löja från Kalix
* Viken - Potatis från Larsviken, pocherade vaktelägg, och äggdroppar, forellrom, lökar, spenatskum
* Fröya - Rimmad, odlad norsk torskrygg, pumpa, Västerbotten, apelsin, pumpakärno
* Österlen - 24-timmars Linderödssvin från Dalängarna, Gotländsk tryffel, grönsaker från Ugglarp, gastrovaccade lökar, ingefära
* Småland - Älgrygg med rökt svartrot, brysselkål, trattkantarell och havtorn
* Kullaberg - Blåbär, björnbär, och mjölk i variation
* Lappland - Hjortron, choklad och vanilj
Det var bland det bästa vi någonsin ätit. I klass med Era Ora (www.era-ora.dk).